Loftås Hälsostudio drivs av mig, Josefine Brohammer, som är utbildad Avspännings och Stresspedagog med kognitiv inriktning. Studion ligger i en naturskön lantlig miljö på en liten hästgård drygt tio minuter från Landvetter centrum. 


Till mig kan du komma för att landa i kroppen med hjälp av avspänningsmeditation, låta musklerna släppa taget med hjälp av avspänningsmassage för rygg och nacke, eller kanske en stunds reflektion i ett coachande samtal.


Jag har med andra ord en bred verktygslåda för återhämtning och stresshantering. Det fina är att vart du än befinner dig på din egen inre resa så finns det alltid något som kan stötta dig. Jag har behandlingar både med utgångspunkt i kroppen såsom exempelvis avspänning och massage, och i huvudet såsom exempelvis coachande samtal och övningar.


Min vision är att skapa en plats för återhämtning och reflektion, där alla kan känna sig välkomna. Välkommen att boka din tid eller kontakta mig på studio@loftas.se om du är osäker på vad som blir bäst, så hjälper jag dig. 

Så, vem är jag och varför gör jag detta?

Jag har tidigare arbetat som ekonom men valde att sadla om för att utbilda mig till Diplomerad Stress och Avspänningspedagog med kognitiv inriktning. Detta bland annat för att jag var trött på att jobba med siffror och önskade få arbeta med människor och min mer kreativa sida. Jag inser mer och mer att ekonomiyrket inte var min stora dröm i livet utan med åren mer något jag gjorde för att jag trodde att "jag borde". När jag var yngre hade jag mer det "klassiska karrirärstänket", varför vet jag inte riktigt, kanske rycktes jag med av samhället runt omkring?


Men efter en tuffare period i livet lärde jag mig att landa i mig själv och lyssna inåt. Det var då jag insåg att jag behövde göra en förändring både yrkesmässigt och inom mig själv. Jag lärde mig att sätta gränser på ett sätt som jag aldrig tidigare gjort samt att värdera mig själv högre. Det har fått mig att växa som person och idag mår jag bra och känner mig grundad och trygg på ett helt annat sätt än jag någonsin gjort tidigare. 


Denna resa, både på insidan och utsidan, har gjort mig övertygad om att det finns oanade resurser inom oss men som många inte är medvetna om att de har. Dagens samhällsklimat och kultur är i mina ögon tyvärr inte särksilt främjande för att sakta ner och lyssna inåt utan här uppmuntras snarare prestation och hastighet. 


Därför tror jag att vi avspänningspedagoger behövs extra mycket och kan hjälpa många som fastnat i en vardag som skaver, ett ekorrehjul som snurrar för fort eller en livssituation som helt enkelt inte känns bra.


Min utbildning har givit mig många verktyg för stresshantering men också mycket inspiration till hur jag vill att mitt framtida yrkesliv ska se ut. Både gällande Vad jag jobbar med och Hur jag jobbar. Jag är också utbildad yogalärare och använder yogan både privat men också i min verksamhet. 


Välkommen att höra av dig om du vill veta något mer, kontaktformulär finns under fliken "kontakt/bokning".


Ta hand om dej!